Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از یاسوج؛ داستان بی نظمی‌ها در استان کهگیلویه و بویراحمد سر درازی داشته و مربوط به یک نقطه، یک زمان و یک شهرستان و یک موضوع خاص نیست بلکه از دهستان گرفته تا شهرستان و مرکز استان و از بیمارستان تا قبرستان شاهد بی‌نظمی و خروج از قاعده و قانون و رسم و سنت‌ها در استان هستیم.

در شهر یاسوج این بی نظمی‌ها و  بی‌قاعدگی ها در سال‌های اخیر سر به فلک کشیده و شهری که نام پایتخت طبیعت و مرکز استان و قرارگاه فرماندهی استان چهار فصل را به دنبال دارد هر روز بیش از گذشته بی نظم و بی قاعده تر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از ابتدای سالم‌آباد تا انتهای شرف آباد چنین وضعیتی گفته و ادعای ما را ثابت می‌کند شهری که می بایست الگو و نمونه شهرهای دیگر استان باشد.

معضل امروز قبرستان شرف آباد در منتها الیه شهر یاسوج است که باید جوابگوی جمعیت 200 و گاها 300 و به عبارتی ۴۰۰ هزار نفری یاسوج و حومه و حتی شهرستان‌های دیگر استان باشد قبرستانی که به سرعت در حال افزایش جمعیت فوتی‌ها بوده و هرگونه بی نظمی در آن مشکلاتی را برای آینده ایجاد خواهد کرد.

قبرستانی که اکنون آکنده از آلاچیق‌های آنچنانی، کپرهای قدیمی و سازه‌های غیر مربوط شده او چهره آرامستان مسلمانان را تغییر داده است.

**در همین خصوص به سراغ عطا الله دانشی عضو شورای اسلامی شهر یاسوج رفتیم و از او پرسیدیم که چرا وضعیت آرامستان شهریاسوج اینگونه آشفته شده است.

وی با بیان اینکه چنین وضعیتی مربوط به دوره کنونی و مدیریت فعلی شهرداری و آرامستان نیست اظهار کرد: متاسفانه زمین ها به شکل قبیله ای و قومی و طایفه‌ای تقسیم شده و حتی تعصبات طایفه ای و قبیله‌ای را در آرامستان هم مشاهده می‌کنیم.

این عضو شورا گفت: نباید این موضوع ادامه پیدا کند برای مثال می بینیم که زمین یک طایفه در آرامستان شرف آباد تمام شده و در زمین طایفه دیگر تنها یک فوتی دفن شده است که این آشفتگی را در آرامستان شرف آباد نشان می‌دهد.

وی با بیان اینکه نباید اجازه دهیم تعصبات محلی و منطقه‌ای در آرامستان‌های ما هم رسوخ کند گفت: چشم و هم چشمی در آرامستان شهر یاسوج بیداد می کند استفاده از سنگ های چند طبقه و شیر و کپر و سایه‌بان که زیبنده آرامستان مردم 100 درصد شیعه نیست.

 

دانشی با بیان اینکه شهرداری یاسوج اکنون باید مدیریت لازم را داشته باشد تا وضع موجود حفظ شود گفت: نباید از امروز اجازه سایه‌بان و کپرهای غیر معمول را بدهند شهرداری و آرامستان می تواند و البته به نحوی با ایجاد سایه‌بان‌های یک دست این وضعیت به تدریج برچیده شود همچنین آنجا یک حسینیه بزرگ بسازند تا مردم برنامه های مربوط به ختم را در آنجا برگزار کنند.

همچنین باید وضعیت درختکاری و فضای سبز آن جا نیست تغییر پیدا کند وی با بیان اینکه از روز اول سنگ بنای آرامستان یاسوج غلط گذاشته شد گفت این آرامستان در محدوده منازل مسکونی و همچنین زمین های زراعی بوده و باید هرچه زودتر زمین حیدر محدوده سرابتاوه و یا گوشه خریداری شود تا در آینده به مشکل بر نخوریم وی همچنین از نوع دفن اموات نیست در آرامستان یاسوج انتقاد کرد و گفت باید حداقل فاصله بین قبور وجود داشته باشد تا مردم دچار مشکل نشوند و همچنین به قبور مسلمین بی احترامی نشود

این وضعیت نابسامان در قبرستان شرف آباد یاسوج در شورای فرهنگ عمومی استان کهگیلویه و بویراحمد نیز مورد بحث و گفتگو قرار گرفت جایی که شهابی رئیس سازمان برنامه و بودجه استان کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه مشکلات فرهنگی فقط مربوط به یک یا دو مورد نمی‌شود، گفت به همین قبرستان شرف آباد نگاه کنید خیلی ها قبرستان را با پارک گردشگری اشتباه گرفته‌اند!! آلاچیق های آنچنانی ساز و دهل زدن‌ها و کارهای غیر معمول که در قبرستان شهر یاسوج رواج پیدا کرده است.

وی با بیان اینکه چنین کارهایی در شهرهای دیگر استان مثلاً در دهدشت خیلی وقت است کنار گذاشته شده گفت: می‌بینیم که برای مثال در دهدشت مصوب شده تا قبرها یکسان ساخته شود اما در شهر یاسوج شهرداری به روی این موضوع چشم بسته است قبرستان‌ یاسوج طایفه طایفه و قبیله‌ قبیله‌ای شده است روی قبرها شیر درست می‌کنند و عکس های آن چنانی می‌زنند که در هیچ مرکز استانی چنین وضعیتی را نمی بینیم.

به گزارش فارس؛ با وضعیت کنونی در آرامستان شرف آباد یاسوج قطعاً در چند سال آینده با مشکل مواجه خواهیم شد و رسم و رسومات جدیدتری ابداع می شود که هرگز با یک استان صد درصد شیعه مطابقت نخواهد داشت مسئولان باید از هم اکنون جلوی برخی کارهای غیر متعارف را در آرامستان شرف آباد یاسوج بگیرند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: خبرگزاری فارس یاسوج پارک گردشگری آرامستان شرف آباد شرف آباد یاسوج شهر یاسوج بی نظمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۳۹۱۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تا ۵۰ سال آینده مشکلی برای دفن در باغ رضوان نداریم/ ‏احیای قبور ۳۰ ساله

معاون اجرایی سازمان آرامستان‌های شهرداری اصفهان گفت: با توجه به وسعت پیش‌بینی شده برای آرامستان باغ رضوان و انجام دفن در قبوری که بیشتر از ۳۰ سال از زمان دفن اموات در آن طی شده است، تا ۵۰ سال آینده مشکلی برای دفن در باغ رضوان نداریم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سیدابراهیم حسینی امروز _سه‌شنبه هجدهم اردیبهشت_ در نشست خبری به‌مناسبت چهلمین سالگرد تأسیس باغ رضوان با اشاره به اظهارنظری مبنی بر اینکه گفته می‌شود فضای سبز آرامستان باغ رضوان به مزار تبدیل می‌شود، اظهار کرد: توسعه فضای سبز از سیاست‌های سازمان بوده و سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری اصفهان نیز روی فضای سبز مجموعه نظارت دارد و امکان انجام این کار نیست، اما اگر جایی زمین بایر یا بلا استفاده باشد، به درخواست مردم تبدیل به مزار می‌شود، این در حالی است که انجام این کار برای ما هم سخت است، تأسیسات زیادی را باید جابه‌جا کنیم.

وی درباره مشکل سگ‌های ولگرد در باغ رضوان افزود: در حال حاضر زمان آن نیست که بگوییم ساخت سایت نگهداری حیوانات در کنار باغ رضوان درست یا اشتباه بوده است، اما شهرهای اطراف نیز به دلیل اینکه هزینه نگهداری سگ‌ها بالا است، سگ‌ها را در حاشیه این منطقه رها می‌کنند؛ این سگ‌ها نیز برای تأمین آب و غذا وارد باغ رضوان می‌شوند.

حسینی با اشاره به اینکه فرونشست زمین در باغ رضوان به دلیل حفاری قبرها وجود دارد، گفت: کارگران فضای سبز مجموعه را موظف کردیم هر روز برای برطرف کردن این مشکل نقاطی که با فرو نشست مواجه شده است را به ما اطلاع دهند، اما در باغ رضوان فرونشست امری کاملاً منطقی است.

وی تصریح کرد: مجموعه بهستان را دو سال پیش در هفته درختکاری جانمایی کردیم و فرصت کاشت ۳۱۳ درخت در آن فراهم شد و به همین واسطه، برای مردم این فرصت مهیا شد که به یاد عزیزان خود درخت بکارند.

معاون اجرایی سازمان آرامستان‌های شهرداری اصفهان ادامه داد: طی ۱۰ سال گذشته موضوع ایجاد آرامستان‌هایی در نقاط مختلف شهر مطرح شد، اما شهرداری به تنهایی تصمیم‌گیرنده در این موضوع نیست و باید همه مدیران شهری و استانی در این موضوع حمایت کنند.

وجود دلالی و خرید و فروش بر اساس مصوبه شورای اسلامی شهر اصفهان غیر ممکن است

حسینی اظهار کرد: بر اساس مصوبه شورا و با تأیید علما، دفن اموات در قبوری که عمر دفن در آن بیشتر از ۳۰ سال است، مجوز شرعی دارد، اما در اصفهان اجرا نمی‌شد، بنابراین با همکاری شورای اسلامی شهر و شهرداری این مصوبه برای اصفهان هم اجرایی می‌شود که به درخواست خانواده دفن در قبور ۳۰ سال به بالا انجام می‌شود.

وی گفت: با توجه به وسعت پیش‌بینی شده برای آرامستان باغ رضوان و انجام دفن در قبوری که بیشتر از ۳۰ سال از زمان دفن اموات در آن طی شده است، تا ۵۰ سال آینده مشکلی برای دفن در باغ رضوان نداریم.

معاون اجرایی سازمان آرامستان‌های شهرداری اصفهان با بیان اینکه درباره سنگ‌های مزار و ابعاد و حدود آن ضوابطی وجود دارد، افزود: در باب کیفیت سنگ‌ها دخالتی نمی‌کنیم، هم‌اکنون عکس بانوان فوت شده با رعایت چارچوب‌های قانونی و دینی نصب می‌شود و ممنوعیتی در نصب عکس بانوان روی مزار نداریم.

حسینی یادآور شد: وجود دلالی و خرید و فروش بر اساس مصوبه شورای اسلامی شهر اصفهان غیر ممکن است، همچنین انتقال مزار صرفاً برای اقوام درجه یک انجام می‌شود، در غیر این صورت طبق مصوبه شورا باید به سازمان پس داده شود و سپس طبق مصوبه، مجدد توسط دیگری خریداری شود، اما چیزی به اسم دلالی نداریم و این امر غیر ممکن است.

کد خبر 751528

دیگر خبرها

  • مجری پرحاشیه سیما کنار رفت!محمدرضا شهبازی کیست؟
  • اختصاص قطعه ویژه برای تدفین اهدا کنندگان عضو در آرامستان اراک
  • چیزی به‌نام دلالی قبر در اصفهان نداریم
  • اوضاع آب کدام استان‌ها خوب نیست؟ 
  • تا ۵۰ سال آینده مشکلی برای دفن در باغ رضوان نداریم/ ‏احیای قبور ۳۰ ساله
  • بهادر زمانی بازیگر نقش همایون در سریال قطب شمال کیست + بیوگرافی
  • پساب غسالخانه باغ‌رضوان اصفهان تصفیه می شود
  • تردد سالانه ۸ میلیون زائر در آرامستان باغ رضوان
  • حفاظت و حراست از اراضی ملی اولویت دستگاه‌های متولی باشد
  • پدر جغرافیای ایران کیست؟